ÇEKİŞMELİ BOŞANMA SORU-CEVAP
Çekişmeli Boşanma Nasıl Biter?
Çekişmeli boşanmada tahkikat aşaması tamamlandıktan sonra hakim dava hakkında karar verecektir. Tarafların üst mahkemeye gitmemesi halinde dava kesinleşip tamamen bitecektir.
Çekişmeli Boşanma Ne Zaman Biter?
Çekişmeli boşanma hakimin veya üst mahkemenin kesin karar vermesiyle birlikte bitecektir. Çekişmeli boşanmanın ne zaman biteceği tamamen dava dosyasının içeriği ve mahkemenin yoğunluğu ile alakalıdır.
Çekişmeli Boşanma Nasıl Olur?
Dava şartlarını taşıyan bir dilekçe ile çekişmeli boşanma açılabilir. Boşanma davası açıldıktan sonra taraflar dilekçe aşamalarını tamamlar. Dilekçe süreci bittikten sonra ön inceleme aşamasına geçilir ve hemen ardından tahkikat süreci başlar. Tahkikat sürecinin bitmesinden sonra hakim boşanma davasında kararını verecektir.
Çekişmeli Boşanma Sonrası Mal Paylaşımı
Çekişmeli boşanma davası kesinleşmeden mal paylaşımı davası hakkında karar verilmez. Bu nedenle mal paylaşımı davası boşanma davasını bekletici mesele yapacaktır.
Çekişmeli Boşanmada Mal Paylaşımı Kaç Yıl Sürer?
Mal paylaşımı davası çekişmeli boşanma davası bitmeden sonuçlanmaz. Mal paylaşımı davası ortalama 4-5 yıl sürebilir.
Çekişmeli Boşanmada Ev Kime Kalır?
Çekişmeli boşanmada ev paylaşımı mal rejiminin tasfiyesi davasında görülecektir. Dava sonunda evin durumu hakkında hakim karar verecektir. Daha detaylı bilgi için ofisimizle iletişime geçerek boşanma danışmanlığı alabilirsiniz.
Çekişmeli Boşanmada Erkek Boşanmak İstemezse
Çekişmeli boşanma davasının kadın tarafından açılması üzerine erkek boşanmak istemezse o zaman kadının iddialarının tam tersini ispat etmelidir. Kadın iddialarını ispat edemediği takdirde açılan boşanma davası reddedilecektir.
Çekişmeli Boşanmada Davalının Davayı Kabul Etmesi
Çekişmeli boşanmada davalı davacının iddialarının haklı olduğunu belirtirse davayı kabul etmiş sayılacaktır. Bu şekilde çekişmeli boşanma süreci daha hızlı olacaktır.
Çekişmeli Boşanma Dilekçesine Cevap Verilmezse Ne Olur?
Süresi içinde cevap dilekçesi vermemiş olan davalı, davacının dava dilekçesinde ileri sürdüğü vakıaların tamamını inkâr etmiş sayılır.
Çekişmeli Boşanma Tek Celsede Biter mi?
Çekişmeli boşanma tek celsede bitmesi mümkün değildir. Ancak davalı tarafın davayı kabul etmesi halinde hakim davayı ilk celsede bitirebilir.
Çekişmeli Boşanmada İlk Duruşmada Boşanma Olur mu?
Çekişmeli boşanmanın tek celsede bitmesi normalde mümkün değildir. Ancak davalı tarafın davayı kabul etmesini belirtmesi halinde hakim ilk celsede boşanma kararı verebilir.
Çekişmeli Boşanmada Şahitler Ne Zaman Dinlenir?
Çekişmeli boşanma davasında ön inceleme duruşmasından sonra hakim tanıkları dinler. Tanık sayısının fazla olması halinde hakim iki ayrı duruşmada tanıkların ayrı ayrı dinlenmesine karar verebilir.
Çekişmeli Boşanma Bittikten Sonra Ne Olur?
Çekişmeli boşanmanın bitmesi demek davanın kesinleşmesi demektir. Dava kesinleşmeden çekişmeli boşanma davası bitmez. Davanın kesinleşmesinden sonra taraflar artık resmi olarak evli sayılmayacaklardır.
Çekişmeli Boşanma Harç Hesaplama
Çekişmeli boşanma harcı hesaplama için UYAP Vatandaş Portal veya Uyap Avukat Portalden harç hesaplama seçeneğinden hesaplama yapabilirsiniz.
Çekişmeli Boşanma Masrafları
Çekişmeli boşanma masrafı dava açılışında ortalama 3000-3500 TL civarındadır. Dava süresince de başka masraflar çıkabilir.
Çekişmeli Boşanma Mahkeme Masrafları
Çekişmeli boşanma davası açılırken mahkeme veznesine belirli harçların yatırılması gerekmektedir. Bu harç miktarı ortalama 3000-3500 TL civarındadır.
Çekişmeli Boşanma Avukatsız Olur mu?
Çekişmeli boşanma davanızı avukatsız bir şekilde yürütebilirsiniz. Ancak avukatsız çekişmeli boşanma davasını takip edilmesini kesinlikle önermemekteyiz. Aksi takdirde geri dönüşü olmayan zararlar görebilirsiniz.
Çekişmeli Boşanma Fiyatları
İstanbul Barosu boşanma davası ücreti 2024 yılı itibariyle aşağıdaki gibidir:
- Çekişmeli Boşanma Davası Ücreti 2024: 78.000,00 TL
- Çekişmeli ve maddi, manevi tazminat istemli Boşanma Davası Ücreti 2024: 78.000,00 TL ’den az olmamak üzere dava değerinin % 15’i