Yabancı Öğrenci Üniversite Kayıt 2024

Yabancı Öğrenci Sınavı

Yabancı öğrenci üniversite sınavı (YÖS), Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında okumak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin girecekleri ve sonuçlarını bu kurumlara kabul için başvururken kullanabilecekleri bir sınavdır. Yabancı öğrenci sınavı; Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Türkiye’de ki Devlet üniversitelerinden kabul almak ve okumak için girmeleri gerektiği sınavdır.  Ayrıca Türkiye’deki bazı devlet ve özel üniversiteleri YÖS Sınavı ile yabancı uyruklu öğrenci alımı yapmaktadırlar. YÖS kabul eden üniversiteler kontenjanları kendileri açıklamaktadır. YÖS sınav sonuçları ise üniversiteler tarafından açıklanmaktadır. Öner Hukuk ve Danışmanlık olarak üniversite sınavlarına girmenize gerek kalmadan sizlere %75’e varan burs alabilmenizi sağlamaktayız. 

Yabancı Öğrenci Başvuru 2024

Yabancı öğrenciler Türkiye'de sınavsız ve diploma puanı ile üniversitelere başvuru yapabilirler. Ayrıca yabancı öğrenciler sınavsız bir şekilde istedikleri bölümlere başvuru yapabilirler. 2024 yılında Yabancı Uyruklu öğrenci olarak diploma puanınız ile Öner Hukuk ve Danışmanlık aracılığıyla başvuru yapabileceğiniz üniversiteler mevcuttur. Öner Hukuk ve Danışmanlık ile başvuru yaparken aşağıdaki üniversitelerde özel indirimler ve kontenjanlardan faydalanabilirsiniz.

Yabancı Öğrenci Sınavsız Kabul Eden Üniversiteler

Yabancı Öğrenci Kabul Eden Üniversiteler:
  • İstanbul Üniversitesi
  • İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi
  • Aydın Üniversitesi
  • Anadolu Üniversitesi
  • İstanbul Medipol Üniversitesi
  • Koç Üniversitesi
  • Marmara Üniversitesi
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
  • Yıldız Teknik Üniversitesi
  • Beykent Üniversitesi
  • Sabancı Üniversitesi
  • Karabük Üniversitesi
  • Altınbaş Üniversitesi
  • İstanbul Topkapı Üniversitesi
  • İstinye Üniversitesi
  • Biruni Üniversitesi
  • Kültür Üniversitesi
ve ayrıca istediğiniz farklı bir üniversite ve bölüm olması durumunda bizimle İLETİŞİME geçebilirsiniz.

Yabancı Öğrenciler İçin Üniversite Fiyatları

Yabancı uyruklu öğrenciler için eğitim ücretleri üniversitelerin çeşitli bölümlere göre değişkenlik gösteriyor. Öğrencilerin ödeyecekleri rakamlar 1.000 dolardan başlayıp 35.000 dolara kadar çıkıyor.

Yabancı Öğrenci Üniversite Başvuru Tarihleri

2024-2025 eğitim-öğretim yılı uluslararası öğrenci başvuruları 2024 Temmuz-Ekim ayları arasında yapılacaktır. Ancak üniversiteler sadece bu tarihlerde değil ayrıca yabancı öğrenci ek kontenjan tarihlerinde de başvuru kabul etmektedirler. Ek kontenjan kayıtlarından yararlanmak isterseniz bizimle İLETİŞİME geçebilirsiniz.

Öğrenci Oturma İzni

Yabancı uyruklu olup Türkiye’de eğitim alacak olan her öğrencinin öğrenci ikamet tezkeresi (oturum izni) alması yasal olarak zorunludur. Türkiye'de yabancı öğrencilerin üniversitelere kayıt olmaları durumunda "Öğrenci İkamet İzni" de alabilmektedirler. Ayrıca bazı vakıf üniversiteleri ikamet izni başvurularını kendileri yapmaktadırlar. Bu durumda yabancı öğrenciler kolaylıkla Türkiye'de kalabilmektedirler. Yabancı öğrenci oturma izni almak için üniversiteye başvuru yapması gerekmektedir. Başvuru işlemlerinin tamamlanmasından sonra ikamet izninin görüşülmesi, verilme ya da red kararının çıkması 90 gün sürmektedir.

Yabancı Öğrenci İçin Verilen Okula Kabul Kağıdı

Yabancı bir öğrenci için verilen okula kabul kağıdı, öğrencinin belirli bir okula kaydının kabul edildiğini gösteren resmi bir belgedir. Türkiye’de yasal statüye sahip olan bir üniversitenin yüksek lisans, doktora, lisans veya ön lisans programına kabulü gerçekleşmiş ve bu Yabancı Öğrenci İçin Verilen Okula Kabul Kağıdıyla beraber ülkelerinde yer alan Türk Konsolosluğundan öğrenim vizesi almaları mümkündür. Yabancı öğrenci için verilen okula kabul kağıdını sonucunda yabancı öğrencilere genel itibariyle 1 aylık vize düzenlenir. Bu vize ile Türkiye’ye giriş yapılmasının ardından 1 ay süresinde üniversite kaydını tamamlamalı ve ikamet izni alabilmek için başvuru işlemlerini gerçekleştirmelidir. Yabancı Öğrenci İçin Verilen Okula Kabul Kağıdını almak istiyorsanız bizimle İLETİŞİME geçebilirsiniz.

Yabancı Öğrenci Ek Kontenjan Başvuru

Yabancı uyruklu öğrenciler Türkiye’de sınavsız üniversite okuyabilmekteler. Sınavsız yabancı öğrenci kabul eden üniversiteler vakıf (özel) üniversiteleridir. Bu üniversitelerde yabancı uyruklu öğrenciler için özel kontenjanlar ayrılmaktadır. Yabancı Öğrenci Sınavına girmeden eğitim alabilecekleri toplam 76 üniversite vardır. Yabancı öğrenci ek kontenjan başvurusu için önemli olan üniversite başvuru tarihlerine dikkat etmek ve kontenjanları takip etmesi gerekmektedir. Bu durumda başvuru tarihlerini ve ek kontenjan başvurusunu kaçırdıysanız bizimle iletişime geçerek özel indirimler ve kontenjanlardan faydalanabilirsiniz.

Yabancı Öğrenci Uzaktan Eğitim

Uzaktan eğitim, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda gerçekleştirdiği eğitim türüdür. Yabancı Öğrenci Uzaktan Eğitim üniversiteleri için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Yabancı öğrenci açık öğretim için Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi olmak üzere toplam 3 üniversitede açık öğretim vermektedir. Ancak açık öğretim ya da uzaktan eğitim gibi gerekçelerle yabancı öğrenci ikamet izni verilmemektedir.

Denklik başvuru 

Denklik belgesi, aldığınız eğitimin Türkiye'de verilmiş eğitime denk olduğunu onaylar. Denklik belgesi olmadan Türkiye'de eğitim veren bir üniversiteye kayıt olamazsınız. Ancak bazı üniversiteler öğrenci kayıt olduktan sonra belli bir süre içerisinde denklik belgesinin aslını talep etmektedir. Denklik başvurusu için aşağıdaki şekilde çalışma yürütmekteyiz:
  • Gerekli tüm bilgi ve belgelerin toplanmasında yardımcı oluyoruz.
  • Topladığımız belgelerin kontrol ve analizlerini gerçekleştiriyoruz.
  • YÖK Denklik belgesi başvuru dosyanızı mevzuata uygun olarak hazırlıyoruz.
  • Ön başvuruda bulunarak YÖK’den randevu talep ediyoruz.
  • Vekaletname ile dosyanızı YÖK Başkanlığına teslim ediyoruz
Denklik belgesi için YÖK'ün başvuru usulü aşağıdaki şekildedir:

Denklik Belgesi Nedir Nasıl Alınır?

Denklik belgesi, yurt dışındaki ilköğretim ve ortaöğretim kuramlarından alınmış olan karne, transkript, öğrenim belgesi, sertifika, ayrılma belgesi ve diploma gibi belgelerin incelenerek görülen öğrenimin, Türkiye’deki ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarının hangi sınıf/alan/bölüm/dalına eş değer olduğunun tespit edilmesi işlemine denilmektedir. Öner Hukuk ve Danışmanlık aracılığıyla denklik belgesi almak için: 1) Denklik Belgesi başvurusu için gerekli evraklar eksiksiz tamamlanır. 2)T.C. Milli Eğitim Bakanlığı web sayfası üzerinden belgelerinizi yükleyerek randevu almaktayız. 3) E-Denklik başvurunuzu yaptıktan sonra size verilen randevu gününde evraklarınızın asılları ve fotokopileriyle birlikte (şeffaf kapaklı) özel bir dosya içerisine konularak hazır hale getirilir. 4) Randevu gününüzde belgeleriniz ile birlikte randevu merkezine gidilir. 5) Başvurular, Denklik Belgesi talebinde bulunan kişinin bizzat kendisi veya yasal temsilcisi (olarak biz) tarafından Yüksek Öğretim ve Yurt Dışı Eğitim Şubesine yapılır. Dosyalar incelendikten sonra (şeffaf kapaklı) özel dosyasıyla birlikte gerekli işlemler yapılmak üzere “Evrak Kayıt” birimine teslim edilir.
  • İlgili uzmanlar tarafından yapılan gerekli incelemeler sonunda uygun görülenlerin denklikleri hazırlanır.
  • Başvuru aşamasında teslim edilen evrakların asılları Büro 2 görevlilerince “Değerlendirildi” kaşesi basıldıktan sonra Denklik Belgesi ile birlikte (şeffaf kapaklı) özel dosya içerisinde başvuru sahibine ya da yasal temsilcisine (yani bize) imza karşılığı teslim edilir. Daha sonra denklik belgelerinizi kolaylıkla bizden teslim alabilirsiniz.

Yabancı Öğrenci Denklik Başvurusu

Yabancı öğrenci Öner Hukuk ve Danışmanlık olarak bizim aracılığımızla denklik başvurusu yapabilmektedirler. Denklik belgesi Türkmenistan, Özbekistan, İran, Kazakistan, Rusya, Azerbaycan vb ülke vatandaşları bizimle özelden iletişime geçerek denklik belgesi alabilmektedirler.

Yabancı Öğrenci Danışmanlık

Yabancı öğrencilerin Türkiye'de üniversite okuması için yerine getirmesi gereken bazı prosedürler bulunmaktadır. Pek çok yabancı öğrencinin ise bu konulardaki bilgi eksikliğinden dolayı işlemleri uzamakta ve eğitim hayatlarına başlamakta sorun yaşamaktadırlar. Öner Hukuk ve Danışmanlık olarak bu noktada danışan öğrencilerimizin bu zorlu süreçlerinin her aşamasında yanında oluyoruz.  

6 thoughts on “Yabancı Öğrenci Üniversite Kayıt 2024”

  1. Leon torchua 12 Eylül 2024

    Merhaba ben Ural üniverstesi tıp fakültesi 3. Sınıf 2025 yılı ogretim yılında yatay geçiş yapmak istiyorum Türkçe öğrenmek için 1 yıl akademik izin aldım bu problem olur mu ne yapmam gerekiyor

    • Av. Yekcan Öner 13 Eylül 2024

      Merhaba, bu konu hakkında bizimle WhatsApp üzerinden iletişime geçerseniz size daha iyi yardımcı oluruz.

  2. AHMAT MAHAMAT ADAM 28 Eylül 2024

    Merhaba,
    Ben Ahmat Mahamat türkiye’de üniversite öğretim görmekteyim,
    Bir iki kardeşlerim için yurt dışından ulusrarası öğrenci kabul 2025 açık başvuru istiyorum.

    saygılarımla salamlıyorum.

    • Av. Yekcan Öner 29 Eylül 2024

      Merhaba, hafta içi ofisimizle iletişime geçerseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.

  3. Guychgeldi Perdegulyyev 22 Kasım 2024

    Merhabalar! Ben Türkmenistan uyruklu yabancı öğrenciyim. Dokuz Eylül Üniversitesinde eğitim görkmekteyim. Bir arkadaşıma üniversite başvurusunda bulunmak istiyorum. Biliyorum geç kaldım. En azından deniyim dedim. Bu link’deki üniversiteleri kabul ediyor bizim ülke:

    https://www.profmet.com.tr/tassyklanan-uniwersitetler-2024/

    Bizim ülke sadece bu listede olan üniversiteleri kabul ediyor. Acaba yardımcı olabilir misiniz?

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.