Boşanma Danışmanlığı

Hukuki Danışmanlık

Eşinizden boşanmayı veya ayrılmayı düşünüyorsanız, doğru kararları verdiğinizden ve haklarınızın neler olduğunu bildiğinizden emin olmak için uzman boşanma avukatından yasal tavsiye almanızı öneririz. Bu tavsiyeler, hem zaman yönünden hem de maddi yönden tasarruf etmenizi sağlayabilir.

Boşanma Danışmanlığı Nedir?

Boşanmayı düşünüyorsanız veya açılmış olan bir boşanma davanız var ise süreç ile ilgili detaylı ve doğru bilgi alabilmek için mutlaka uzman boşanma avukatına ihtiyacınız olacaktır.

Boşanma Avukatı Size Nasıl Yardımcı Olur?

Boşanma sırasında izlenecek belirli adımlar vardır ve süreci kendi başınıza yönetmeye çalışabileceğiniz halde, genellikle en iyisi, özellikle de eşinizin boşanmayı kabul etmemesi, çocuklar veya malvarlığı yönünden anlaşmazlıklar varsa, uzman bir boşanma avukatı ile iletişime geçmektir. Avukatla birlikte boşanma davanızı ilerletmek istemezseniz bile, boşanma avukatından tavsiye alarak davayı yürütmeniz her zaman sizin lehinize olacaktır.

Boşanma Süreci Nasıl İşler?

  • Boşanma dava türü – Öncelikle boşanma davanızın anlaşmalı mı yoksa çekişmeli mi açılacağına dair bir karar verilmelidir. Anlaşmalı olduğu zaman çok kısa bir sürede bitebilir. Çekişmeli davalar ise daha uzun ve zahmetlidir. Çekişmeli boşanma davasının süreci aşağıdaki gibidir:
  • Boşanma Dilekçesi – Boşanma sürecini başlatmak için doldurduğunuz ilk boşanma dilekçesidir. Boşanma nedenlerinizi burada belirtmeniz gerekir. Hak kaybı yaşanmaması açısından mutlaka bir avukata danışmanızı önermekteyiz.
  • Boşanma Davası açmak – Daha sonra dilekçeyi yetkili ve görevli mahkemeye sunarak dava açabilirsiniz. Eksik hususların olmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Aksi halde davanız reddedilir.
  • Ön İnceleme – Dilekçeler aşaması tamamlandıktan sonra tahkikat aşamasına girilmeden ön inceleme duruşması yapılır. Mahkeme ön incelemede; dava şartlarını ve ilk itirazları inceler, uyuşmazlık konularını tam olarak belirler, hazırlık işlemleri ile tarafların delillerini sunmaları ve delillerin toplanması için gereken işlemleri yapar, tarafların üzerinde serbestçe tasarruf edebileceği davalarda onları sulhe veya arabuluculuğa teşvik eder ve bu hususları tutanağa geçirir. Ön inceleme tamamlanmadan ve gerekli kararlar alınmadan tahkikata geçilemez.
  • Tahkikat Duruşmaları – Ön inceleme aşaması bittikten sonra, hakim ilk duruşma için gün verecektir. Yeteri kadar tahkikat duruşması yapıldıktan sonra son duruşmada sözlü yargılamaya geçilir.
  • Sözlü Yargılama –  Hakim, tarafların iddia ve savunmalarıyla toplanan delilleri inceledikten sonra, duruşmada hazır bulunan taraflara tahkikatın tümü hakkında açıklama yapabilmeleri için söz verecektir. Gelmeyen taraf olursa yokluğunda karar verilecektir.
  • Karar Verilmesi – Sözlü yargılamadan sonra hakim dava hakkındaki kararını açıklayacaktır.

Boşanma Süreci Danışmanlığı

Bakırköy Boşanma Avukatı olarak size haklarınız, sorumluluklarınız ve yetkileriniz konusunda tavsiyelerde bulunmaktayız. İster anlaşmalı isterse de çekişmeli olacak davalarınızda her türlü hukuki desteği Öner Hukuk ve Danışmanlık olarak sağlamaktayız. Boşanma süreci nasıl olur? Boşanma sürecinde mal paylaşımı nasıl olur? gibi sorularınıza detaylı bir bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.

Daha ayrıntılı bilgi ve hukuki destek için bizimle İLETİŞİME geçebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir